پزشک ممکن است بسته به تعداد، اندازه زائده ها و هر علائمی، گزینه های مختلفی را برای درمان زگیل مقعدی توصیه کند.
گاهی اوقات بدن با ویروس زمینه ای مبارزه می کند یا زگیل ها خود به خود از بین می روند. در برخی موارد ممکن است بعد از برداشتن زائده ها پزشک از بیمار بخواهد که تا زمان بهبودی کامل صبر کند تا ببیند چه اتفاقی خواهد افتاد.
توجه به این نکته ضروری است که HPV می تواند چندین سال در بدن غیر فعال بماند و حتی پس از انجام درمان، زگیل های مقعدی ممکن است عود کنند.
برای درمان و برداشتن زائده ها چند روش درمانی وجود دارد که معمولا پزشک توصیه می کند:
لیزر زگیل مقعدی
درمان زگیل تناسلی مقعدی با لیزر از انرژی منتقل شده ناشی از نور شدید استفاده می شود. این تکنیک در تمامی موارد کاربرد دارد. در پزشکی، لیزر به جراحان اجازه می دهد تا با تمرکز بر یک ناحیه کوچک، با دقت بالایی کار کنند و به بافت اطراف آسیب کمتری وارد کنند. اگر لیزر درمانی داشته باشید، ممکن است نسبت به جراحی سنتی درد، تورم و جای زخم کمتری را تجربه کنید.
فریز کردن زدن یا کرایو
پزشک می تواند از نیتروژن مایع برای از بین بردن زگیل مقعدی استفاده کند. این کار بافت زگیل را منجمد می کند و باعث تخریب آن می شود.
روش دیگر این است، که پزشک ممکن است از محلول اسیدی حاوی تری کلرواستیک یا بی کلرواستیک اسید برای سوزاندن و تخریب بافت زائده استفاده کند.
پماد برای زگیل مقعدی
اگر علائمی مانند خونریزی مقعدی و زخم ها خفیف باشند یا اگر زگیل ها نسبتاً کوچک باشند، پزشک ممکن است یک داروی موضعی مانند پماد برای از بین بردن زگیل داخل و دور مقعد تجویز کند.
نمونه هایی از این درمان ها عبارتند از:
- imiquimod 3.75% (Zyclara) یا کرم آلدارا 5%
- محلول یا ژل پودوفیلوکس 0.5% (Condylox)
- پماد سینکاتچینز 15% (Veregen)
معمولا بیمار می تواند چند نمونه از این دارو ها را بدون نسخه پزشک هم تهیه کند ولی از آنجایی که پوست این ناحیه بسیار حساس بوده و نباید خارج از ساعات مشخصی مصرف شود، بهتر بوده حتما تحت نظر پزشک آن را مصرف کنید.