این نکته را نباید فراموش کرد که پیش از اقدام برای درمان با لیزر فرد حتما باید آزمایش hpv بدهد که اطمینان پیدا کند به ویروس اچ پی وی تناسلی مبتلا است یا خیر. یعنی در واقع مطمئن شود که زگیل ها از نوع تناسلی هستند یا معمولی.
این آزمایش از طریق نمونه برداری محل زائده انجام می شود که دو روش دارد:
- پزشک بعد از بررسی ناحیه؛ نمونه برداری بیوپسی انجام داده و برای آزمایشگاه نمونه را ارسال می کند.
- با وسیله ای به اسم بیستوری یک تکه خیلی کوچک از زگیل برداشته شده و دکتر آن را در ظرفی حاوی مواد نگه دارنده قرار می دهد. سپس برای آزمایشگاه ارسال می کند. جواب آزمایش طی 10 تا 12 روز حاضر می شود.
مقایسه لیزر با کرایو تراپی
لیزر در مقایسه با سایر روش های درمانی تاثیرگذاری بیشتری دارد. زیرا که به عمق بافت ها نفوذ کرده در نتیجه به طور قطعی و صد در صد زگیل ها را از بین میبرد، در صورتیکه استفاده از روشهایی نظیر کرایو و پماد تاثیرگذار عمیق لیزر را نداشته و به طور کامل بیماری را درمان نخواهد کرد. بر طبق نتایج یک تحقیق میزان اثر گذار لیزر تنها در یک جلسه 95% است در حالی که میزان اثربخشی کرایو تنها 65% گزارش شده است. انجام کرایو به خصوص برای زگیل ها بزرگتر به چندین هفته زمان نیاز دارد. همچین احتمال عود پس از لیزر کمتر از 3% و عود پس از کرایو در حدود 45% است.
آیا لیزر زگیل موجب پخش شدن زگیل می شود ؟
خیر، تصور برخی افراد از لیزر این است که انجام آن می تواند موجب پخش شدن ویروس به نواحی اطراف شده و موجب عود مجدد بیماری گردد. که این تصور کاملاً اشتباه است.
امروزه دستگاه های لیزر مجهز به دستگاه های مکشی وکیوم است که دود حاصل از تابش لیزر بر روی زگیل را به سرعت به خود جذب کرده و به بیرون از محیط میفرستد، در نتیجه ویروس بیماری به دیگر نواحی منتقل نمیشود.