به نقل قول از مجله کافه دانش :
اولین کاری که پس از متوجه شدن ابتلا به زگیل تناسلی باید انجام دهید، مراجعه به پزشک مربوطه می باشد و دومین کار درمان آنها می باشد. در این بین روش های زیادی وجود دارند که پزشک برای درمان زائده ها به شما پیشنهاد می دهد و عبارتند از:
لیزر زگیل تناسلی
درمان زگیل تناسلی با لیزر با استفاده از اشعه CO2 یا IRC صورت می گیرد. در این روش اشعه لیزر مستقیم روی زائده ها اعمال می شود و آنها را پودر می کند. لیزر تراپی تنها روشی است که به صورت عمقی و از ریشه زگیل های تناسلی را می سوزاند.
کرایو یا فریز
کرایو در واقع درمان زگیل های تناسلی با روش انجماد یا فریز کردن است که پس از اعمال بر روی زائده، تاولی زده می شود و پس از ترکیدن تاول محل زخم به مرور زمان خوب می شود. نکته ای که اهمیت دارد این است که تا زمان باز بودن زخم، به هیچ عنوان نباید با جایی تماس داشته باشد.
روشهای دارویی
داروهای پزشکی برای درمان زگیل تناسلی معمولا در قالب محلول یا پماد ارائه می شوند. این ها به طور مستقیم باید روزی چند بار طبق دستور پزشک استفاده شوند. که در کل عبارتند از:
- محلول اسید سالیسیلیک
- پماد آلدارا Aldara
- پماد پودوفیلوکس Podofilox
- فرمالدئید
واکسن زگیل تناسلی، واژن و مقعد
زگیل تناسلی دارای واکسنی با نام گارداسیل (Gardasil) است که می تواند از ابتلای فرد به تیپ های مشخصی از ویروس HPV جلوگیری کند.
ویروس HPV بیش از ۱۰۰ تیپ مختلف دارد که هر تیپ رفتارهای منحصر به فردی را از خود نشان می دهد که با یکدیگر متفاوت هستند.
به طورکلی تیپ های مختلف ویروس HPV به دو دسته ی زیر تقسیم بندی می شوند:
- تیپ کم خطر ویروس HPV
- تیپ پرخطر ویروس HPV
تیپ کم خطر ویروس HPV فقط باعث ایجاد زگیل در اطراف ناحیه ی تناسلی، واژن و مقعد می شود ولی تیپ های پر خطر ویروس HPV علاوه بر ایجاد زگیل های تناسلی در ایجاد انواع سرطان های مهلک و کشنده مانند سرطان دهانه ی رحم و مقعد نقش دارند.
با تزریق واکسن گارداسیل می توان از فعالیت تیپ های زیر جلوگیری کرد:
- HPV 6
- HPV 11
- HPV 16
- HPV 18
تیپ های ۱۶ و ۱۸ جزء تیپ های پرخطر این ویروس شناخته شده اند و عامل بیماری های زیر به حساب می آیند:
- زگیل های تناسلی (زگیل تناسلی، زگیل مقعدی، زگیل دهانی و زگیل واژن )
- سرطان مقعد
- سرطان دهانه ی رحم
- سرطان واژن
- سرطان دهانه ی واژن
- سرطان آلت تناسلی