افرادی که در طول روز زمان زیادی را می نشینند، در معرض ابتلا به بیماری کیست مویی قرار دارند. عمل جراحی کیست مویی به دو روش باز و بسته انجام می شود.
در عمل باز دکتر کیست را تراشیده و محل خالی شده را با گاز استریل پر کرده و پانسمان می کند. یکی از عوارض یا خطرات رایج این روش این است که ممکن است ناحیه گود شده عفونت کند یا بیماری برگردد که عود بیماری در برخی از افراد اتفاق می افتد.
جراحی بسته به این صورت است که قسمت عفونی تخلیه شده بخیه می خورد و بنا به تشخیص پزشک ممکن است به پانسمان نیاز داشته باشد. اگرچه خطرات بسته نسبت به باز کمتر است ولی باز هم احتمال عفونت زخم در صورت عدم رسیدگی وجود دارد.
ایمن ترین روش جراحی برای عمل کیست مویی لیزر CO2 است که هر گونه عفونت را سوزانده و از بین می برد. این روش نیاز به پانسمان ندارد و عفونت هم نمی کند.
بیماری کیست مویی چیست؟
به گزارش از کلینیک اچ پی وی؛ کیست مویی یا سینوس پیلونیدال که در انگلیسی با نام Pilonidal cyst شناخته می شود، یکی از شایع ترین بیماری های نشیمنگاهی در بین جوانان، افراد مسن و به خصوص مردان است. که در اثر برگشتن مو به داخل پوست و رشد آن اتفاق می افتد. اگر کیست مویی درمان نشده باقی بماند، عفونت ایجاد شده و در موارد بسیار حاد می تواند وارد جریان خون شود. این عارضه در هر قسمتی از پوست می تواند اتفاق بیفتد ولی شایع ترین آن از نوع مقعدی یا همان پایین کمر می باشد. خوشبختانه امروزه با وجود درمان کیست مویی با لیزر؛ هیچ نگرانی در رابطه با این بیماری وجود ندارد چون به صورت قطعی عفونت را از بین می برد.
خطرات عمل جراحی بواسیر
متاسفانه افراد زیادی از این بیماری رنج می برند و هموروئید چه از نوع داخلی یا گونه خارجی باشد، امروزه با دو روش جراحی سنتی و عمل با لیزر قابل برداشتن است. در عمل جراحی هموروئید پزشک با تیغ جراحی بواسیر باد کرده را برش زده و بر می دارد. بیماران بعد از عمل درد بسیار زیادی دارند و معمولا به سختی می نشینند. یکی از خطرات رایجی که پس از عمل بیماران به آن دچار می شوند، تنگی سوراخ مقعد است.
بیماری بواسیر چیست؟
طبق آمار بواسیر یا هموروئید شایع ترین بیماری نشیمنگاهی است که معمولا از هر دو نفر یکی از آنها به آن مبتلا می شود. خود بیماری در حقیقت سیاهرگ ها متورم مقعد است که در داخل رکتوم یا خارج از آن باد می کنند و بالشتک هایی به نام عارضه هموروئید را به وجود می آورند. بهترین روش درمان بواسیر نیز لیزر است.
خطرات درمان فیستول با جراحی
فیستول یکی از آن بیماری های عفونی است که در صورت عدم درمان میتواند بسیار دردسر ساز باشد. طی عمل جراحی فیستول مسیر عفونت برش خورده و چرک آن تخلیه می شود. سپس باز گذاشته می شود تا خودش به مرور ترمیم پیدا کند. این همان یکی از روشهای درمان فیستول است که احتمال عود بالایی دارد.
از طرفی دیگر از آنجا که هر دو طرف فیستول برش می خورد برخی از افراد دچار بی اختیاری در دفع و گاز روده می شوند.
بیماری فیستول مقعدی چیست؟
فیستول مقعدی یک تونل کوچک است که دارای دو دهانه یکی داخل رکتوم و دیگری بر روی باسن می باشد. سوراخ خروجی فیستول اکثرا در نزدیک مقعد باز می شود و ترشحات لزجی به رنگ سفید دارد. این عارضه بنا به دلایل خاصی ایجاد می شود از جمله کثیفی مقعد، بیماری های التهابی روده مانند کرون، عمل جراحی در ناحیه لگن، پرتو درمانی سرطان و...
ادامه مطلب در اینجا