پزشک معمولاً پس از معاینه فیزیکی ناحیه نشیمنگاه میتواند شقاق مقعدی را تشخیص دهد. اگر چیزی قابل مشاهده نباشد، پزشک با فشاری ملایم به ناحیه مقعد متوجه ابتلا فرد به عارضه می شود. زیرا در صورت وجود شقاق مقعدی اغلب منجر به درد می شود.
همچنین روش های زیر برای زخم های داخل کانال رکتوم به کار برده می شوند:
معاینه رکتوم
این معاینه شامل قرار دادن یک انگشت همراه دستکش یا ابزاری کوچک داخل رکتوم است. اما معمولاً پزشک این کار را انجام نمی دهد زیرا ممکن است باعث درد بیش از حد شود. متخصص ممکن است قبل از معاینه رکتوم از بی حسی موضعی در ناحیه مورد نظر استفاده کند.
همچنین اگر پزشک مشکوک باشد که ممکن است خطر جدی وجود داشته باشد، بیمار به متخصص ارجاع داده می شود.
سیگموئیدوسکوپی یا کولونوسکوپی
برای بررسی داخل مقعد و رکتوم از یک لوله انعطاف پذیر به نام سیگموئیدوسکوپ یا کولونوسکوپ استفاده می شود. اگر پزشک بخواهد بررسی دقیقی از وضعیت فرد داشته باشد، ممکن است این آزمایش تجویز شود.
عوارض
شقاق مقعدی می تواند افراد در هر سن و جنس را به طور یکسان تحت تاثیر قرار دهد. این عارضه شایع ترین علت خونریزی مقعدی در نوزادان و کودکان است. برای برخی از کودکان ممکن است مشاهده خون قرمز روشن در مدفوع و دستمال توالت ممکن است نگران کننده باشد.
در برخی موارد، شقاق مقعدی بدون نیاز به درمان پزشکی یا جراحی برطرف می شود. کرمهای موضعی، شیاف یا هر دو، و مسکنهای بدون نسخه (OTC) ممکن است به رفع علائم کمک کنند. با این حال، اگر ضایعه به درستی بهبود نیابد، برخی از افراد ممکن است دچار مشکلات مزمن شوند.
روشهای درمان شقاق چیست؟
همانطور که گفته شد؛ شقاق حاد اکثرا خود به خود بهبود میابد ولی شقاق مزمن اینطور نیست و نیاز به پیگیری و درمان جدی تری دارد. که این روشها عبارتند از:
درمان خانگی
مهم ترین نکته در درمان خانگی شقاق توجه به دو اصل تغذیه و سبک زندگی است. با اصلاح این دو عامل می توانید شاهد تغییرات چشمگیری در روند بهبود بیماری خود باشید.
- نوشیدن آب کافی ( ۸ الی ۹ لیوان در روز )
- رژیم غذایی سرشار از فیبر
- نشستن در ظرف آب گرم برای مدت ۲۰ دقیقه در روز
- ورزش و تحرک کافی
- رعایت بهداشت ناحیه ی مقعد
- خشک کردن مقعد با دستمال های نرم و تمیز
لیزر شقاق مقعدی
به گزارش کلینیک زارعی؛ لیزر درمانی یکی از نوین ترین و آخرین دستاوردهای دنیای پزشکی است که برای درمان بسیاری از بیماری ها از جمله شقاق به کار گرفته می شود. درمان شقاق با لیزر با اثربخشی بالاتر و عوارض کمتر توانسته است جایگزین بسیار مناسبی برای انجام عمل جراحی شود و بسیاری از موارد این عارضه را حتی شقاق مزمن با درجات شدیدتر درمان نماید.
در روش درمان شقاق با لیزر ، پزشک متخصص با استفاده از انرژی اشعه ی لیزر و تاباندن آن به بافت های آسیب دیده اقدام به مسدودسازی شکاف ها و ترمیم بافت های آسیب دیده می کنند و بدین ترتیب بدون کوچکترین احساس درد و خونریزی در کوتاه ترین زمان ممکن بیماری شما برای همیشه درمان خواهد شد.
مشاهده مطلب کامل http://arpce.net/symptoms-of-anal-fissure/