فیستول مقعدی معمولاً در اثر ابتلا مجرا مقعد به عفونت ایجاد می شود که باعث جمع شدن چرک یا آبسه در بافت مجاور آن می شود.
هنگامی که چرک به شکل درست تخلیه نشود، می تواند یک کانال باریک که فیستول مقعدی نام دارد را بر جا بگذارد. همچنین این بیماری ممکن است به دلیل شرایط نامناسب یا بیماری های مربوط به روده به وجود بیاید.
از نشانه های آن می توان به حفره ای قابل مشاهده در اطراف مقعد، خروج خونابه و.. اشاره کرد که به طور کامل راجع به آنها صحبت خواهیم کرد و روش های درمان را هم معرفی می کنیم.
یکی از تخصصی ترین و بهترین کلینیک ها در تهران برای لیزر فیستول مقعدی بدون عمل جراحی کلینیک زارعی می باشد که با دارا بودن کادری با تجربه و حرفه ای تا پایان دوره درمان بیمار را همراهی می کنند. کلینیک ما ابتدای خیابان ملاصدرا، خیابان پردیس، پلاک 14، طبقه 5 بوده و از شنبه تا چهارشنبه ساعت 8 صبح الی 22 در خدمت شما عزیزان می باشد.
فیستول مقعدی چیست؟
فیستول مقعدی یک مجرای کوچک است که بین انتهای روده و پوست نزدیک مجرای مقعد ایجاد می شود. طول این کانال نسبت به محلی که ایجاد شده است، می تواند متفاوت باشد.
علت فیستول مقعدی چیست؟
بیشتر فیستول های مقعدی پس از آبسه مقعدی ایجاد می شوند. درست در قسمت مقعد، تعدادی غده وجود دارد که ماده ای مایع را تشکیل می دهند. این غدد ممکن است مسدود شده و توسط باکتری ها آلوده شوند. اگر اندازه آبسه افزایش یابد ممکن است یک تونل ایجاد شده و به سطح پوست اطراف دریچه مقعد راه پیدا کند. این تونل چرکی همان فیستول آنال می باشد که همچنین می تواند در اثر التهاب یا عفونت طولانی مدت روده ایجاد شود.
نمونه هایی دیگر از بیماریهای طولانی مدت روده که می توانند فیستول مقعدی ایجاد کنند شامل بیماری کرون و دیورتیکولیت هستند.
این بیماری همچنین می تواند به دنبال جراحی یا پرتودرمانی روده و پشت شما ایجاد شود.
عکس انواع آبسه مقعدی علت اصلی ابتلا به فیستول
علائم و نشانه ها
فیستول های مقعدی می توانند علائم ناخوشایندی مانند ناراحتی و سوزش پوست ایجاد کنند و معمولاً به خودی خود بهتر نمی شوند. این بیماری نشانه های دیگری دارد که می تواند شامل موارد زیر باشد:
- سوزش پوست اطراف مقعد.
- درد مداوم و ضربان دار. همچنین این درد ممکن است هنگام نشستن، حرکت کردن، مدفوع کردن یا هنگام سرفه شدیدتر شود.
- خروج ترشحات بدبو از نزدیک مقعد.
- دفع چرک یا خون هم زمان با خروج مدفوع.
- در موارد شدید ممکن است سوراخ چرکی کمی خونریزی کند.
- مشکل در کنترل حرکات روده (بی اختیاری مدفوع)؛ این اتفاق غیر معمول بوده و باید جدی پیگیری شود.
اگر این علائم نادیده گرفته شوند، ممکن است مجدد آبسه ایجاد شده و باعث تورم و قرمزی در اطراف مقعد و تب بالا می شود.
ادامه مطلب در https://nodud.com/