مشاهده مطلب کامل: http://bargharshad.rozblog.com/Forum/Post/3091
در انتهای روده بزرگ و مقعد همه افراد بالشتک های هموروئیدی قرار دارند. ولی در صورتی که بالشتک های هموروئیدی آسیب ببینند، متورم شده و بیماری بواسیر رخ میدهد. این عارضه می تواند باعث خارش و سوزش و ناراحتی به هنگام دفع مدفوع شود. اما هموروئید ترومبوزه زمانی اتفاق می افتد که هموروئید داخلی یا خارجی با لخته های خون پر شود.
بواسیر یا هموروئید ترومبوزه
بواسیر با هموروئید همان عروق خونی متورم یا واریسی در ناحیه مقعد است، که در اثر اعمال فشار بیش از اندازه ایجاد می شود. در صورتی که بر روی این عروق بیرون زده از مقعد فشار وارد شود، درون آنها خون تجمع کرده، و اصطلاحاً هموروئید ترومبوزه روی می دهد. یا به بیانی دیگر در صورتی که درون هموروئید، لخته خون ایجاد شود، فتق ترومبوز روی می دهد. این وضعیت خطرناک نیست اما می تواند به شدت دردناک باشد.
علائم بواسیر یا هموروئید خارجی و ترومبوزه
این عارضه از ابتدا به شکل ترومبوزه نبوده و به مرور زمان و عدم توجه برای مراجعه به درمان دردناک می شود. نشانه های آن در ادامه آورده شده اند تا به طور کامل با آنها آشنا شوید:
- خارش در اطراف ناحیه مقعد
- خونریزی همراه با حرکت روده ای
- تورم و یا بیرون زدگی بافت اطراف مقعد
- درد در نواحی اطراف بافت هموروئیدی
هموروئید خارجی ترومبوزه می تواند آلوده شده و در آن عفونت تجمع نماید که در این صورت آبسه رخ داده و همراه با علائمی مانند تب ظاهر می شود.
جهت مشاهده عکس هموروئید خارجی کلیک کنید.
علل بواسیر یا هموروئید خارجی و ترومبوزه
هموروئید ترومبوزه ناشی از افزایش فشار وارده بر روی عروق داخلی رکتوم ایجاد می شود، این افزایش فشار ناشی از عوامل زیر ایجاد می شود:
- یبوست
- اسهال
- حرکات روده نامنظم
- حاملگی
- زایمان طبیعی سخت
- کهولت سن
- نشستن برای مدت زمان طولانی (مسافرت با قطار یا هواپیما)
پزشکان به طور دقیق نمی دانند چرا برخی افراد دچار لخته های خون یا همان ترومبوزه می شوند.
پیشگیری از ابتلا به هموروئید ترومبوزه
جلوگیری و پیشگیری از هموروئید امکان پذیر نیست، اما انجام راهکار های زیر می تواند خطر ابتلا به این بیماری کاهش دهد:
- مصرف غذاهایی با فیبر بالا: رعایت رژیم غذایی با فیبر بالا به منظم شدن حرکات روده ای کمک می کند. مصرف خوراکی هایی مثل کلم بروکلی، سبوس گندم، ماکارونی و بلغور جو دوسر با درصد بالایی فیبر در جلوگیری از بواسیر موثر است.
- افزایش فعالیت بدنی: اجتناب از نشستن برای مدت طولانی و راه رفتن حداقل هر یک ساعت یکبار می تواند به جلوگیری از هموروئید کمک کند.
- جلوگیری از یبوست : اگر دچار یبوست هستید، بجای وارد آوردن فشار بیش از حد به مقعد، می توانید از داروی های نرم کننده کننده مدفوع استفاده کنید. البته نباید در مصرف این داروها زیاده روی نمود.
- مصرف کافی آب: هیدراته نگه داشتن بدن می تواند احتمال ابتلا به یبوست را کاهش دهد. باید در طول روز حداقل 8 لیوان آب نوشید.